dense13.com CursCSS Contacte
versió catalana versió anglesa

040712 Nou servidor

Aquests darrers dies dense13.com no ha estat accessible degut al canvi d'allotjament a un nou servidor, però ja torna a estar operatiu.

He aprofitat el trasllat per afegir una mica més de contingut al curs de CSS. Ja està enllestit el capítol de posicionament relatiu, i he començat el següent, que en presenta un exemple complert.

040420 En absolut

Ja estan disponibles els capítols que tracten el posicionament absolut. Una mica tard, però amb bones notícies: he afegit un apartat nou amb un exemple complert de layout basat en posicionament absolut. M'agradaria molt saber la opinió dels qui ho llegiu, així que si teniu un minut lliure podríeu comentar-me si us ha resultat útil, fàcil d'entendre, si hi trobeu a faltar quelcom...

¡Basta!  Prou!

Todos estamos aterrados y conmocionados por la salvajada que se vivió ayer jueves. Me resulta imposible imaginar como alguien puede cometer un acto tan desalmado, sea quien sea, por los motivos que sean. Desde Barcelona, desde dense13.com y desde cada minuto de tristeza, rotundamente NO al terrorismo y a la locura en la que nos vemos envueltos.


Tots estem aterrits i commocionats per la salvatjada que es va viure ahir dijous. Em resulta impossible imaginar com algú pot cometre un acte tan inhumà, sigui qui sigui, pel motius que sigui. Desde Barcelona, desde dense13.com i desde cada minut de tristor, rotundament NO al terrorisme i a la bogeria en què ens veiem immersos.

May light & love go out to all those
who have been injured in some way,
be it physically, mentally or spiritually.
May light & love go out to the people
killed by the bombs, their families & friends
& loved ones.
May love and light go out to those
who took part in the bombing
May love and light go out to all the world
that all may live in peace.

Amen.

040404 Esquemes de posicionament

El curs de CSS avança poc a poc. He començat l'apartat 4, que tracta dels diferents esquemes de posicionament. En breu tindré llest el posicionament absolut, una de les parts potser més interessants de la secció 4.

040111 Posicionament CSS

Aquest cop sí, vaig dir que tirava endavant i, al menys una mica, ho he aconseguit. La Secció 4: 'Posicionament CSS' queda finalment inaugurada, tot i que de moment no més hi ha els primers capítols. He optat per anar pujant els nous continguts poc a poc, encara que pugui resultar una mica frustrant si just m'he aturat en el punt que més t'interessa, però millor una mica que res, i a més veure un cert progrés m'anima a seguir-hi treballant. Us mantindré informats de les novetats.

També he decidit posar tot l'índex de la Secció 4, encara que la major part està pendent i encara trigarà a estar llesta. Però m'ha semblat que era millor que qui vulgui pugui saber què s'hi tractarà.

Si no fos per que estic ben encostipat, ara mateix em posaria a fer un nou capítol... :)

031220 Tornem-hi!

Com que no podia suportar més veure el trist post anterior, he decidit que em torno a posar en marxa, a veure si durant el Nadal puc donar-li una bona empenta al curs de CSS. De moment, per començar amb bon peu, he corregit alguns errors de codi que feien que el site no fos XHTML vàlid - impresentable! :) Ara en principi ho és al 100%. I aviat més coses, aquest cop de debò!

030417 No time

Oops, quin desastre. Cap update en 3 mesos, i el que és pitjor, no he pogut ni continuar amb el curs de CSS, ni treballar en la weC, ni fer més skins pel curs... La veritat és que des del Febrer estic molt més ocupat i he hagut d'aturar bruscament la feina weC. En fi, ja trobaré la manera de poder-hi dedicar més temps.

Mentre, potser voleu passar-vos per la web del Mycle on hem obert una nova secció: 'Instant compositions'. Cada dues setmanes hi haurà una nova peça en mp3 composada i interpretada en el moment. Si no estigués directament relacionat amb la seva web, igualment us ho recomanaria. I a més són descàrregues totalment gratuïtes!

030115 Canvi d'idioma

He estat reescrivint bona part del codi php per millorar el funcionament de la sessió. Tot i que això pot semblar no molt atractiu per a l'usuari, té dues conseqüències positives: ara es pot canviar l'idioma (català/anglès) en qualsevol moment des del curs de CSS, i a més es poden crear links o bookmarks a qualsevol capítol del curs enlloc d'haver de passar primer per la pàgina d'índex.

030101 2003

Per què no estrenem l'any mirant les coses de sempre des d'un altre punt de vista? Més que no pas sort, salut o felicitat, jo desitjo estar molt obert al què passa al meu voltant, i disfrutar i estimar plenament cada minut enlloc d'esperar que siguin les meves expectatives les que em facin feliç.

Així que, com a petita aportació simbòlica, vull oferir-vos la possibilitat de que canvieu la manera de veure el curs de CSS. Des d'avui mateix al menú superior hi ha una nova caixa, 'Canviar skin', amb la què podeu triar entre diferents aspectes o skins per al curs. Ara per ara només n'hi ha dos, el blau de sempre i una alternativa que hauràs de provar tu mateix :), però a mesura que tingui temps aniré afegint nous skins. S'agraeixen opinions!

Disfrutem tots d'un meravellós any nou!

021226 Bon Nadal!

Desitjo que tots hàgiu passat un bon dia de Nadal amb aquells qui us envolten. Jo entre mig de festa, família i turrons, no he pogut deixar de fer algunes modificacions als style sheets del curs de CSS. Ara els menús de navegació tenen un (molt discret) toc de color, quan s'hi passa el mouse per sobre. Qui necessita imatges tenint CSS?

Des del punt de vista de l'accessibilitat també hi ha algunes millores: els botons de navegació estan més contrastats, utilitzen mides relatives (ara tot el menú de navegació es redimensiona d'acord amb la mida del text - proveu de canviar-la al vostre navegador!), i hi he afegit l'atribut 'title' per descriure'n el destí. A més ara el curs es pot llegir amb NS4, sense style sheets, això sí. En realitat la intenció era fer alguns canvis més ambiciosos, però falten els darrers retocs, així que haureu d'esperar un xic més.

Curs de CSS: pàgina d'inici

Bon final de 2002, i fins l'any que vé!

021223 Concurs: redisseny del W3C

Què us semblaria redissenyar la web del W3C? Sona potent, oi? Doncs feu una ullada al concurs que organitza WThremix. Es tracta de redissenyar la home page del W3C, utilitzant XHTML Strict i CSS. L'origen d'aquest concurs és justament la recent transformació del W3C, que ha passat de l'antic disseny basat en taules a un disseny més accessible i d'acord amb els estàndards, basat en CSS. Ara bé: continua essent una web no molt treballada des del punt de vista estètic, i és aquest el motiu pel qual s'ha organizat aquest concurs. Així que si us decidiu, ja sabeu què heu de fer: una web d'acord amb els estàndards però que no per això deixi de ser atractiva. De totes maneres cal no oblidar que la navegació i la organització dels continguts han de ser els aspectes prioritaris. Visiteu la web de WThremix per conèixer més detalls. També podeu afegir-vos a la discussió sobre el concurs. Ànims!

021219 Curs CSS revisat

Finalment està enllestida la revisió/correcció del curs de CSS, gràcies al valuós ajut de la Mar (www.marbatlle.com). A més de qüestions directament relacionades amb el català, he corregit diferents errades, netejat els arxius css i millorat alguns aspectes del codi XHTML. D'acord, són coses que en principi no us afecten gaire, però sí que preparen el terreny per a futures modificacions. De fet, si tot va bé d'aquí apoc prometo novetats més interessants.

Lamento el parèntesi de tres mesos sense novetats. El principal motiu de l'aturada ha estat acabar la traducció del curs de CSS a l'anglès, però per fi l'he pogut enllestir. En principi això hauria d'obrir les portes a l'elaboració de nous continguts weC. També he estat dedicant força temps a un altre projecte, la web de Mycle Heupel, a www.mycleheupel.com (la darrera novetat és la possibilitat d'afegir comentaris a les notícies). Si algú hi vol anar a fer un tomb, us recomano que passeu per les seccions 'creativity' (amb mostres de la seva feina com a pintor i com a músic), 'ddt' (un text breu diferent cada dia) i 'consciousness'. També hi trobareu una secció d'enllaços força extensa i, en la meva opinió, força interessant també! Això sí, haureu d'excercitar el vostre anglès.

020901 weC en anglès

Per als usuaris catalans - n'hi ha algun? ;) - aquesta notícia no serà especialment interessant, però de totes maneres no fa mal saber-ho. A partir d'avui el weC està disponible en català i en anglès. Això sí, la traducció anglesa encara està sense acabar, tot i que no crec que s'allargui massa. De totes maneres he aprofitat l'ocasió per revisar el curs de CSS i fer diverses correccions i algun petit canvi d'organització.

weC continua essent un projecte en català i, tot i que aquest darrer mes he estat dedicat gairebé exclusivament a la traducció a l'anglès, a partir d'ara em posaré a treballar en l'elaboració de nous continguts. A més crec que obrir la pàgina a un major nombre de públic pot ser beneficiós per a tothom.

020901 www.dense13.com

Nova url:
www.dense13.com/wec

Nou e-mail:
wec@dense13.com

No hi ha millor manera d'acabar l'estiu que estrenant domini! :)

A partir d'ara el weC s'allotjarà a www.dense13.com. Sembla un bon senyal que el domini per una pàgina centrada en el disseny web hagi sortit precisament d'un concurs de CSS, i crec que de fet serà un incentiu per treballar en aquest projecte amb més energia. M'agradaria aprofitar per agrair a Tim Roberts (wiseguysonly) la seva amabilitat i ajut a l'hora de posar-ho tot en marxa.

Darrerament no hi ha hagut novetats weC, en part perquè uns dies de vacances se'ls mereix tothom, en part perquè he estat treballant en altres projectes, principalment en l'elaboració del meu currículum on-line. Si t'interessa la meva activitat com a programador i dissenyador, o senzillament si hi tens curiositat, pots consultar-lo a www.dense13.com/cv.

El proper cap de setmana marxaré a fer els darrers dies de vacances, però espero poder tenir llestes algunes novetats quan torni. Fins aleshores, a mode de segona inauguració, sigueu benvinguts a dense13.com!

020801 Wise Prize!

:)

Al final resulta que tant CSS ha acabat per tenir el seu premi... guanyant el concurs de www.wiseguysonly.com! Es tractava de dissenyar l'style sheet per a la seva pàgina HTML, utilitzant una sola imatge de no més de 30KB. I abans d'ahir vaig rebre un mail, "well congratulations are in order as I have chosen your CSS as the winner of my CSS comp". Així que ja sabeu, tots a estudiar 'CSS en català', que funciona! :)

A partir d'ara www.wiseguysonly.com incorporarà per defecte l'style sheet que vaig enviar, i en un futur oferirà la possibilitat de triar entre els cinc style sheets finalistes. Ah, el premi, un domini per un any, amb suport per PHP. Així que és probable que aviat el weC es traslladi, ja us ho faré saber.

020710 Nova secció: links

Ha trigat una mica, però aquí està la primera actualització del weC. Suposo que el fet d'engegar la pàgina va ser bastant extenuant, i un cert relaxament 'post-inauguració' era inevitable.

Aquesta actualització es centra bàsicament en la obertura de la secció de links. De fet és només una primera versió, i s'anirà complementant poc a poc. Un dels objectius que m'havia proposat inicialment era oferir enllaços a altres pàgines catalanes relacionades amb el disseny web, també castellanes, però potser haurà d'esperar una mica més. En qualsevol cas la secció està en marxa, i espero que us resulti útil.

A més he fet alguns canvis en el codi php, i algunes correccions menors en el curs de CSS. Aprofito per agrair els seus comentaris a aquells que m'han escrit donant-me la seva opinió. Als tres. ;)

I ja posats, felicitaré al meu pare, que avui és el seu aniversari. Supongo que no hace falta que te diga que la inteligibilidad intrínseca... :)

020613 weC - disseny web en català. Inauguració.

 Arkãnia - Terra d·Arkans

Ja creia que no ho aconseguiria mai. Després de mesos de feina, proves, revisions i correccions em sembla impossible que tot estigui llest. Però sembla que finalment ho està, així que...

Benvinguts al weC!

weC (disseny web en català) és un espai dedicat al disseny web que neix amb la intenció d'oferir uns continguts de qualitat, amb una presentació atractiva, i en català. Si res no ho impedeix em proposo restar fidel a la idea original del projecte, basada en tres principis: el material d'aquest web site és i continuarà essent totalment gratuït, s'ajustarà a l'ús dels estàndards de la xarxa (principalment els definits pel W3C), i es mantindrà actualitzat tant com sigui possible.

Ara mateix no sé si el que trobareu aquí us resultarà interessant, però serem optimistes i suposarem que sí. :) Per això us demano des del principi que col·laboreu sempre que pugueu, i entre tots fem que aquest espai sigui el millor possible. Per tòpic que soni, us garanteixo que qualsevol opinió, correcció, crítica o suggeriment serà de gran ajut. De moment l'única manera de posar-vos en contacte amb mi és a través de l' e-mail (wec@dense13.com), però en un futur provaré d'oferir altres possibilitats.

Espero que disfruteu del temps que passeu a weC, i sobretot que us sigui útil bona part del que hi trobareu. De nou, sigueu benvinguts.

Gonzalo

Totes les pàgines del weC s'ajusten a les especificacions XHTML1.0 i CSS2 del W3C. Els navegadors moderns tendeixen a suportar aquestes especificacions de forma més o menys acurada, però és possible que amb navegadors més antics els resultats siguin més o menys inesperats. El respecte pels estàndards d'internet és un actitud que tots, programadors, dissenyadors i usuaris, hauríem de potenciar si volem que la xarxa sigui un mitjà de comunicació lliure i igual per a tothom.

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!

020613 CSS en català

Tot el que has llegit abans està molt bé, però què pots trobar al weC? Doncs ara per ara no molt, únicament el 'Curs de CSS en català'. Això sí, no és un text en absolut trivial. Ben al contrari, és un curs complert que tracta a fons l'especificació CSS2 del W3C, amb un nombre considerable d'exemples i exercicis. Si vols informació més detallada et recomano que llegeixis la introducció al curs.

Pròximament s'obrirà la secció de links, amb enllaços relacionats amb diferents aspectes del disseny web. I més endavant... ni idea. Possibilitats n'hi ha moltes, i ganes no en falten. Un altre assumpte és el temps, però si tot va bé confio poder anar ampliant el weC amb una certa regularitat.

weC
http://www.dense13.com/wec

© 2002 - Gonzalo Pérez de la Ossa
wec@dense13.com
Visites (des del 14Oct04): [975253]