Secció 2: Selectors

7. Grups de selectors

Els grups de selectors no són en realitat selectors, sinó una manera abreujada de definir estils. Senzillament permeten assignar el mateix estil a diversos selectors.

H1, H2, H3, H4 {
font-family: Trebuchet MS;
color: olive;
margin-left: 30px; margin-top: 40px; }

Sovint els grups de selectors s'utilitzen per establir propietats comunes a diferents elements, i després especificar aquelles propietats particulars de cada element amb el seu selector corresponent. Reprenent l'exemple anterior, podríem especificar una mida diferent per a cada títol.


Queden pendents els selectors introduïts a CSS2, que procuraré anar fent tant depressa com sigui possible. De tota manera les eines més importants per començar ja les tens.

Fins aquí la Secció 2. Hem vist els diferents tipus de selector que tenim a la nostra disposició per assignar estils als elements d'una pàgina web. Probablement és la part conceptualment més complexa del curs, així que si ho has entès tot, el que et queda ja és tot baixada. Si no, no t'amoïnis. Amb una mica de pràctica i l'examen detallat d'exemples, segur que tot anirà quedant més clar.

A la Secció 3 entrem (per fi!) en l'ús de propietats. A partir d'ara ens ocuparem d'estudiar quines possibilitats concretes tenim a l'hora de definir els nostres estils.

A continuació...
Secció 3: Propietats
CSS en català
Darrera actualització: 11 de gener de 2004

© 2002-04, weC - Gonzalo Pérez de la Ossa
Contacte: wec@dense13.com

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!