Secciˇ 3: Propietats

4. Propietats relacionades amb les caixes

4.2. Parts d'una caixa

Com acabem de veure, cada element HTML genera una caixa. Aquest Ús un concepte que pot semblar estrany en un principi, per˛ en realitat Ús forša senzill. Una caixa tÚ un contingut i opcionalment una Órea envolvent, que pot constar d'una Órea margin, una Órea padding i una Órea border. Com veurem de seguida, cadascuna de les tres Órees que formen l'envolvent estÓ controlada per un conjunt de propietats que genŔricament anomenarem propietats margin, propietats padding i propietats border.

Vegem-ne un exemple. L'element:

<P>Aquest Ús el contingut de l'element P</P>

genera la segŘent caixa:

Parts d'una caixa

Les Órees margin, border i padding sˇn totes tres opcionals. SerÓ el dissenyador, mitjanšant les corresponents propietats, qui decideixi quines estaran presents i quines no a cada element. A l'exemple que ens ocupa, suposem que hem establert que els elements P tenen presents les tres Órees.

Les propietats margin, border i padding es poden assignar de forma global, o bÚ individualment per cada costat. Com veurem de seguida, ho farem mitjanšant les paraules angleses top (superior), bottom (inferior), left (esquerre) i right (dreta). Per exemple, podem decidir que un determinat element tingui vores pels quatre costats, padding nomÚs a l'esquerra i diferents marges superior i inferior. Les possibilitats sˇn gairebÚ ilĚlimitades, i si t'agrada dotar a les teves pÓgines d'un aspecte atractiu segur que farÓs un ˙s intensiu d'aquestes propietats.

CSS en catalÓ
Darrera actualitzaciˇ: 11 de gener de 2004

© 2002-04, weC - Gonzalo PÚrez de la Ossa
Contacte: wec@dense13.com

Valid XHTML 1.0! Valid CSS!